Selecteer een pagina

Investeren in buitenzonwering zoals screens verhoogt het wooncomfort door middel van de warmtestralen al van buitenaf te bestrijden. Zo wordt de living al geen ongevraagde sauna op een zomerdag, en heb je geen lichtstralen op jouw televisietoestel wanneer je Netflix opzet. De voordelen van buitenzonwering zijn al snel duidelijk, maar gordijnen bijvoorbeeld, houden de warmte en ongewenste lichtstralen ook tegen, horen we je al denken. Dat klopt, binnenzonwering zoals gordijnen of binnenschermen hebben ook deze functies.

Maar zijn ze ook even efficiënt is de grote vraag…

Oorsprong

Wanneer men even stilstaat bij de beide benamingen, buitenzonwering en binnenzonwering, komt het logische antwoord al snel aan het (zon)licht. Binnenzonwering, die men aan de binnenkant van een woning kan vinden, gaat de strijd tegen de hitte aan nadat de warmte de woning al is binnengedrongen. Buitenzonwering weert de warmtestralen af vanop de buitenkant van de woning, de meest logische manier om efficiënt een woning koel te houden, niet? 

Er zijn veel verschillende vormen van binnenzonwering, maar gemiddeld houdt het zo’n 35% à 65% procent van de warmte-energie tegen. Bij buitenzonwering is dit, naargelang het soort doek dat je kiest, 85% à 90%! Er is dus een immens verschil tussen de koelingscapaciteiten van binnenzonwering en buitenzonwering!

Energie besparen met rolluiken op zonne energie Roluflex Mechelen

Je kan de warmte uiteraard ook tegenhouden met rolluiken, maar dan heb je een puur zwart-wit verhaal, volledig donker of volledig licht. Met een screen behoud je het zicht naar buiten zonder dat je inkijk hebt, én koel je jouw woning duurzaam zonder een stroom slorpende airco.

Buitenzonwering heeft geen negatieve impact op het uitzicht van je woning, integendeel, het straalt duurzaam comfort uit en het kan mooi esthetisch worden afgewerkt binnen de raamopeningen van jouw woning. Roluflex kan je zelfs unieke screens aanbieden met ultra kleine kasten! Ontdek hier  meer over!

Ontdek meer over ons assortiment screens op zonne-energie en vraag vrijblijvend een offerte aan!