Selecteer een pagina

Energie besparen? Dat doe je met rolluiken op zonne-energie!

6 okt 2022

Het zal u (en uw portemonnee) vast niet ontgaan zijn, de torenhoge energieprijzen hebben onze samenleving in een onaangename greep. Energiezuinig zijn is de boodschap, maar hoe is de vraag. Er zijn heel wat mogelijkheden om hiermee te beginnen, wij leggen je graag in dit artikel uit hoe efficiënt en duurzaam rolluiken op zonne-energie kunnen zijn voor jouw woningisolatie.

Warmte behouden tijdens de wintermaanden

Om met de deur in huis te vallen, rolluiken zorgen er voor dat er weinig koude of warmte verloren gaat. De aluminium lamellen waaruit het pantser van onze rolluiken bestaan verdubbelen de isolatiewaarde van het glas van je raam. Dankzij de lucht tussen het raam en het rolluik, én de isolerende schuimkern binnen het pantser ontstaat er een isolerend effect. Deze isolerende functie zorgt ervoor dat, in de winter, de warmte binnen blijft en de koude buiten. In de zomer heeft het dan net de omgekeerd werking.

Dankzij de bijkomende warmte-isolatie van het rolluik vermijd je ook koudeval. Hierdoor kan je tijdens de wintermaanden besparen op verwarming. Vooral ’s nachts blijft de warmte netjes binnen! Het resultaat? Een daling van tot wel 10% op je stookkosten!

Rolluik modern Besparen Veilig

Wablieft? Tot wel 10% besparing op energierekening!

Gemiddeld gaat er zo’n 37% van alle warmte in een woonst verloren door de ramen, uiteraard het meeste bij enkel glas. Het vervangen van enkel glas door regulier dubbel glas kan een prominente besparing opleveren… maar het is dan ook een forse investering.

Rolluiken zijn een veel minder kostbare en ingrijpende investering, die de isolatiewaarde van ramen onmiddellijk sterk verhoogt. Rolluiken en isolerende raambekleding kunnen samen zelfs meer energie besparen dan hoogrendementsglas (HR++)! In concrete, aangetoonde cijfers: rolluiken kunnen zorgen dat je jaarlijks 10% bespaart op jouw totale energierekening.

Solar rolluiken

Rolluiken op zonne-energie gaan nog een stap verder qua versterking van de isolatie! Dankzij het voordeel dat er niet naar binnen moet worden geboord, blijft de isoaltienorm van de woning onaangeraakt! Daarbovenop werken de motoren volledig op daglicht, en is er geen nood aan (tegenwoordig dure) elektriciteit. 

Koude behouden tijdens de zomer

Zoals reeds gezegd heeft het isolerend effect van een rolluiken dezelfde functie naar verkoeling toe. Ook tijdens de zomer kunnen rolluiken de dure energierekening bekoelen! Door de rolluiken overdag gesloten te houden blijft het lekker koel binnen en wordt airconditioning overbodig. Weer een constante kost minder, want een rolluik is een eenmalige en langdurige investering.

Nog meer voordelen!

De isolerende functie samen met het verduisterend effect zijn de grootste voordelen. Maar de andere pluspunten van rolluiken zijn zeker niet te onderschatten. Zo zijn ze bijvoorbeeld geluiddempend: vervelend straatlawaai wordt gedempt. Daarnaast zijn ze ook inbraakwerend. Om onze Roluflex rolluiken te forceren moet een inbreker al 25 kilogram aan opwaartse druk kunnen uitoefenen met de toppen van zijn vingers. En als laatste, maar niet de minste, belemmeren rolluiken ook het zicht van nieuwsgierige buren en voorbijgangers.

Wil je graag meer te weten komen over onze GOODNIGHT rolluiken, aarzel dan zeker niet om ons te bellen of mailen en we beantwoorden al uw vragen met veel plezier!