Selecteer een pagina

Beter slapen dankzij de meest verduisterende rolluiken

6 sep 2022

Wat is nu het verschil tussen rolluiken of screens? Wij leggen het je graag uit!

Bijna 25% van de Belgische bevolking lijdt aan slapeloosheid. Licht en geluid zijn de grootste belagers van onze goede nachtrust. Het menselijk lichaam wordt in toenemende mate blootgesteld aan lawaai en lichtvervuiling, waardoor het steeds moeilijker wordt om een ​​nachtelijke omgeving te creëren die een goede nachtrust bevordert. Onze Belgische fabrikant Soprofen ging de uitdaging aan en lanceerde de GOOD NIGHT, een exclusieve verbetering van hun rolluikenmodellen.

Onze Rolluiken bieden de perfecte balans tussen natuurlijk licht overdag en maximale verduistering ’s nachts.

GOOD NIGHT staat voor:

Optimale verduistering dat wordt bereikt dankzij een gepatenteerd zwart PVC-inzetsysteem in de geleiders in combinatie met een gecoëxtrudeerde rubberen schaduwborstelafdichting. Bovendien krijgen de eerste lamel van het rolluikblad een afdichtingsstrip die de verduistering ter hoogte van de rolluikkast compleet maakt, onderaan wordt exact hetzelfde effect verwezenlijkt door de speciale verduisterende rubber aan de eindlamel. GOOD NIGHT genereert tevens een aanzienlijke winst op het vlak van thermische isolatie (overgang naar klasse C5)!

Maximaal daglicht doorlaten dankzij de ultracompacte rolluikkasten (van een raamopening van slechts 13,5 cm op 1,60 m hoog tot 16,5 cm op 2,40 m). De eindlamellen steken niet uit de rolluikkast dankzij nieuwe aanslagen op de onderste lamellen en de unieke inlooptrechter in de geleiding. Hierdoor komt er meer daglicht in huis! 

Deze zaken dragen niet alleen bij aan beter invallend licht, maar garanderen ook completere verduistering en isolatie (bescherming tegen zon en kou) in vergelijking met standaard rolluiken. Dit alles resulteert in een betere slaapkwaliteit. De verduistering van onze rolluiken is door Soprofen formeel vastgesteld op 29 juli 2020 in aanwezigheid van  gerechtsdeurwaarders.

Hofstade Rolluiken kopen

Uiterst hoge kwaliteit dankzij unieke innovaties

Onze GOOD NIGHT rolluiken zijn uitgerust met het innovatieve AXIS 50-systeem, een unieke as voor de motor. Dit is een exclusieve gepatenteerde technologie die garant staat voor:

  • De beste en meest compacte oprol voor het rolluik.
  • Starre ophangveren van geëxtrudeerd aluminium die de veiligheid verbetert. Deze is  speciaal ontwikkeld om een ​​hefkracht tot 25 kg te weerstaan ​​en hebben zo een effectieve inbraak vertragende werking.
  • De lamellen hebben een onberispelijke robuustheid en een lange levensduur dankzij speciale ophangveren (de verbinding tussen de as en de rolluiklamellen), die bedekt zijn met vilt om krassen op de lamellen te voorkomen.
Donkere rolluiken Geleider

Een simpel aanbod met enorm veel mogelijkheden 

Ons assortiment aan rolluiken met de GOOD NIGHT-innovatie is de perfecte metgezel voor renovaties die aanvankelijk geen ruimte voor rolluiken boden. De rolluikkasten zijn verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de elegante DECO, de halfronde CORO, de kwartronde QUARTO en het PACO-model met geslepen randen. Opgelet, met de CORO zal men sowieso met een verplaatsbare zonnecel moeten werken gezien de cel niet op een ronde afwerking kan worden geplaatst. meer info over de verschillende rolluikenkasten vind je hier

 

Met drie kastformaten (135, 165, 205 mm), lamellenbreedtes van 37 en 50 mm en 12 standaard kleurencombinaties (en een breed scala aan RAL-tinten om uit te kiezen), passen ze gemakkelijk in elke huisstijl.

 

Voor optimaal gebruikscomfort bieden we veel verschillende bedieningselementen, die ook compatibel zijn met alle gangbare domotica systemen. Je kan de rolluiken bedienen met schakelaars, afstandsbedieningen of zelfs met jouw smartphone met behulp van de handige Tahoma box.